چگونگی ایجاد و گسترش بخش کارآفرینی در سازمان‎
نوشته شده توسط : زپو

 چگونگی ایجاد و گسترش بخش کارآفرینی در سازمان‎


چگونگی ایجاد و گسترش بخش کارآفرینی در سازمان


آفیس،داک،175 صفحه


چکیده


رشد سريع تعداد رقباي پيچيده و جديد، حس بي‌اعتمادي نسبت به روشهاي سنتي در مديريت شركتها، خروج جمعي از بهترين و درخشانترين كارمندان از شركت جهت تبديل شدن به كارآفرينان كوچك، رقابت بين‌المللي، كوچك كردن شركت‌هاي بزرگ و ميل عمومي به بالا بردن بازدهي و بهره‌وري.
نخستين اين مشكلات كه رقابت است اينك عرصه را بر كارهاي تجاري تنگ كرده است. اقتصاد كنوني كه از فناوري بالايي بهره‌برداري مي‌نمايد تعداد به مراتب بيشتري از رقبا را در عرصه فعاليت شركتها وارد نموده است. بر خلاف دهه‌هاي گذشته، اكنون تغييرات، نوآوريها و بهبود در بازار كار بسيار متداولندسازمان ها بايد نوآوري به خرج دهند يا از دور خارج شوند.
مشكل ديگر، يعني از دست دادن افراد برجسته، در نتيجه توسعه دو موضوع عمده رو به فزوني است. نخست اينكه كارآفريني از لحاظ وضعيت، محبوبيت و اقبال در حال توسعه است. اين افزايش باعث جذب كارمندان جوان و كارمندان با تجربه مي‌شود. دوم اينكه در سالهاي اخير، سرمايه‌گذاري به صنعتي عظيم تبديل شده است كه قادر به تخصيص سرمايه براي تعداد بيشتري پروژه‌هاي اقتصادي نسبت به گذشته مي‌باشد. بازار سرمايه‌گذاري سالم، كارآفرينان جديد را قادر مي‌سازد تا پروژه‌هاي خود را به مرحله اجرا درآورند. اين توسعه، افرادي را كه داراي فكرهاي نو هستند، تشويق مي‌كند تا سازمان های بزرگ را ترك كنند و روي پاي خود بايستند. بنابراين سازمان ها وادار مي‌شوند تا به دنبال راههايي براي توسعه كارآفريني در درون خود باشند. در غير اين صورت بايد منتظر بيهودگي، از دست دادن پرسنل و ركود باشند .كارآفريني سازماني كه موجد گرايشات و فعاليتهاي كارآفرينانه در سطح سازمان است عنصر مهمي در توسعه اقتصادي و سازماني، ايجاد ثروت و بهبود عملكرد تشخيص داده شده است. كارآفريني سازماني مي‌تواند براي حيات مجدد و ارتقاء عملكرد شركتها با اهميت باشد.
کارآفرینی در دوره ای که در حال گذر است یکی از جالب ترین و در عین حال مشکل ترین واژه ای است که برای پیشبرد اهداف در پیچیده ترین سازمان ها مورد استفاده قرار میگیرد.همواره کارآفرینی با خلاقیت همراه بوده و بسیاری این دو واژه را به جای یکدیگر در سازمان به کار میبرند.هرچند کارآفرینی و خلاقیت لازم و ملزوم یکدیگرند اما از لحاظ ساختاری تفاوت های فراوانی با یکدیگر داشته و دارند.
شرکت مایکروسافت به عنوان یکی از بهترین شرکت های کار آفرین که در عرصه ی نرم افزار کار می کند شناخته میشود.کارکنان این شرکت بنا به علاقه ی خویش و خلاقیت و کارآفرینی توانسته اند محیط اداری که همه ما از آن به عنوان یک محیط کسل کننده یاد می کنیم دوری جسته و توانسته اند محیط های اداری که مطابق میل خودشان است را طراحی کنند.
امروزه سازمان ها نمی توانند با تعداد اندکی از افراد خلاق و کارآفرین و یا اجرای چند طرح کوچک بر مشکلات سازمانی غلبه نمایند.آنها باید شرایطی را فراهم نمایند تا تمامی افراد در درون سازمان روحیه کارآفرینی داشته باشند.برای رسیدن و تحقق این هدف در درون سازمان باید بخشی جداگانه و تخصصی در درون سازمان که مهارت و توانایی خاصی در مورد کارآفرینی را دارند ایجاد شود.
بر اساس تحقیقی که در سازمان های فرهنگی شهر تهران انجام شده نشان می دهد که این سازمان ها و مدیران آن کارآفرینی خاصی را در داخل سازمان خود به وجود نیاورده اند.بیشتر توجه آنها به طرف منابع اقتصادی بوده و اهدافشان را در این قسمت متمرکز ساخته اند.بعضی از این سازمان ها عبارتند از سازمان حج و زیارت سازمانهای توریستی و گردشگری و...........
در ایران چگونگی ایجاد و راه اندازی کارآفرینی بیشتر در میان افراد بوجود آمده تا در میان سازمان ها.اغلب آنها انگیزه ی اقتصادی را پیرو اهدافشان قرار داده اند . خلاقیت در میان آنها کمتر بوجود می آید.در صورتی که کارآفرینی هیچ منافاتی با منافع اقتصادی ندارد و اگر تمام برنامه ریزی های لازم و آزمون و خطاهای موجود بررسی شود این کارآفرینی می باشد که می تواند تحول عظیم را در سازمان بوجود آورد.
شاید مهم ترین مشکلات در مورد کارآفرینی در سازمان های ایرانی ساختار اداری بسیار خشک و آمرانه,قوانین اداری دست و پا گیر,نظارت بیش از حد به زیر دستان و...... باشد
برای ایجاد کارآفرینی در این کشور عظیم که دارای سرمایه های ملی بسیاری می باشد باید جهشی ملی صورت پذیرد تا بتوان راه را برای پیشرفت هر چه سریعترآن آماده ساخته تا نسل های بعد از این فرصت ها استفاده کافی را برده و آن را سر مشق خود برای زندگی پیش رو قرار بدهند.
فصل اول
تعریف موضوع تحقیق:
در موقعیت کنونی شاید یکی از مهم ترین موضوعات برای برون رفت سازمان ها از وضع موجود توجه ویژه ی آنها به مقوله خلاقیت و کارآفرینی باشد.زیرا در این صورت هم افراد به منافع اقتصادی دست می یابند و هم چنین سازمان ها می توانند رشدی فزاینده را در پیش گرفته و اعتلای خود را به گوش جهانیان برسانند.
کارآفرینی سازمانی می تواند به ایجاد محصولاتی بینجامد که با ترکیب نوآوری بتوان بازار هدف را در دست داشت.کار آفرینی سازمانی مقوله ای پیچیده و دست و پا گیر نیست و تمامی افرادسازمانی می توانند در پی آن باشد.
اهداف کلی تحقیق:
در این فعالیت بیشتر اهداف به صورت ایجاد بخش کارآفرینی در سازمان تنظیم گردیده است.با ایجاد وگسترش آن در هریک از سازمانهای کوچک وبزرگ وشرکت ها و بنگاه های اقتصادی می توان منافع اقتصادی را تامین کرده روحیات افراد را در برخورد با کارآفرینی سنجیده و شرایط را بیش از پیش برای همکاری با سازمان برای رسیدن به اهداف نو آورانه اش فراهم کند.
همچنین محیطی پویا با همکاری همه جانبه به گونه ای که افکار کارمندان به این جهت سوق داده شود که کاری که آنها انجام می دهند بیشتر برای خودشان می باشدو بیش از همه خود انها هستند که از این منافع استفاده خواهند کرد.رشد کارآفرینی در سازمان های ایرانی برای ایجاد خدمات بهتر و محصولات با کیفیت تر می تواند هدفی مهم باشد تا سازمان ها بتوانند از منابع انسانی خود برای کسب این اهداف استفاده نمایند.
روش انجام تحقیق:
در این پروژه بیشتر اطلاعات به صورت منابع کتابخانه ای انجام شده است و هم چنین به صورت اینترنت و کتابهای الکترونیکی و مقاله عای علمی معتبر که در فضای مجازی قرار داشته صورت گرفته است.
محدودیت های موجود:
در بحث کارآفرینی در ایران که تحقیقی جامع باشد و بتوان به عنوان مرجع از آن استفاده نمود بسیار کم می باشد.بسیاری از این تحقیقات انجام شده در آمریکای شمالی انجام گرفته و اقتباسی از آن در ایران وجود دارد.شاید به خاطر نو پا بودن بحث کارآفرینی و همچنین مشکلات این مقوله در کشور های جهان سوم و همچنین کشور های در حال توسعه همچون ایران منابعی به مراتب کمتر وجود دارد.سازمان های دولتی که در ساختار خود کارآفرینی را ایجاد کرده اند به نسبت کل سازمان های خصوصی و شرکت های تولیدی بسیار اندک می باشند.این در حالی است که کشور ایران بیشترین نیاز را در این برهه زمانی برای ایجاد کارآفرینی سازمانی دارد.
واژه های کلیدی:
کار آفرینی:به معنی ساده ای ایجاد کسب و کار در هر محیط و هر جایی
تفکرات کارآفرینی:تفکراتی که بر پایه ایجاد یک کسب و کار جدید صورت می گیرد
ریسک کارآفرینی: ریسک ترکیبی از خطر های غیر قطعی است که با احتمال سنجیده می شود
ابزار های سنجش کارآفرینی:ابزار هایی که میزان موفقیت کارآفرینی سازمانی بر اساس آنها انجام می گیرد
استراتژی ها:به کار گیری تمامی ایده ها و فکر ها در جهت پیشبرد کارآفرینی سازمان
ابعاد ساختاری:مطالعه ریخت شناسی کارآفرینی از لحاظ زمان و مکان و....
بستر سازی کارآفرینی:ایجاد تمامی سرایط محیطی مکانی و زمانی برای ایجاد بخش کارآفرینی
فرهنگ کارآفرینی: ارزشها معیارها طرز تلقی افراد نسبت به مقوله کارآفرینی
نظام پیشنهادات:نظامی که در سازمان ها برای استفاده از پیشنهادات کارکنان صورت می پذیرد.
نظام پرداخت در کارآفرینی:پرداخت حقوق و مزایای کارآفرینان با توجه به ایجاد بخش کارآفرینی
مدیریت منابع انسانی در کارآفرینی:استفاده بهینه از افراد در جهت پیشبرد کارآفرینی

فصل دوم
ماهیت کارآفرینی:
در بحث کارآفرینی تعداد کمی از دانشمندان به ارائه ی نظریات خویش پرداخته اند.شاید یکی از دانشمندان معروف در این زمینه دیوید مک کللند باشد.او نیز کارآفرینی را در این دوره بیشتر به خاطر جنبه اقتصادی آن برای مدیران سازمانها مهم می دانست و آن را یک ایدئولوژی حاکم بر جهان بینی افراد در نظر می گرفت.اما در نظر خود او کارآفرینی و نو آوری باید یک شیوه ی زندگی برای تمامی افراد سازمانی قرار بگیرد.برای تعریف کارآفرینی در سازمان باید از روش استقرایی بهره جست به این صورت که فقط بر اساس خصوصیات عده ای از افراد موفق در امور کسب و کار تعریفی برای کار آفرینی ارائه شود.
اما از سوی دیگر او مفهوم کارآفرینی را بسیار پیچیده تر و گستر ده تر میدانست.در فرهنگ لغات آکسفورد کارآفرین رئیس یا مدیر موسسه ملی موزیک تعریف شده است.و بعد ها وارد حوزه ی وسیع تری شده است.به تدریج روش استقرایی باعث شد تا کارافرینی در تمامی حوزه ها کاربرد پیدا کند و تمامی سازمان ها نگاه ویژه ای به این مقوله مهم داشته باشند.
تاریخچه تحقیقات کارآفرینی در سازمان:
بسیاری از محققان سعی کرده اند عواملی به خصوصی که باعث موفقیت در کسب و کارهای نو کمک کرده اند را به آزمایش بگذارند.مثل وون هیپل و بلاک و اومانی .تعدادی از محققان نیز موانع به خخصوصی را که سد راه کارآفرینی در سازمان هستند را مورذ آزمایش قرار داده اند. از قییل مک میلان و ناراسیمها (بررسی مشکلات عملیاتی برنامه ریزی نامناسب و....)
تعدادی از تحقیقات کارآفرینی را در سطح.......


خرید و دانلود  چگونگی ایجاد و گسترش بخش کارآفرینی در سازمان‎






:: برچسب‌ها: کارآفرینی , مديريت شركت , رقابت , کار , اقتصاد ,
:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 تير 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: